Fontos tudnivalók / GY.I.K.

Mit jelentenek az egyes szobatípusoknál a különböző árak, noha én nem látok köztük különbséget?
Foglalás előtt kérjük érdeklődjön a szoba pontos típusáról, amennyiben esetleg erről honlapunkon nem áll rendelkezésre kellő információ. Köszönjük.

Minden elérhető szálláshelyük fel van töltve a weboldalra?
A weboldalunkon feltüntetett szálláshelyeken kívül számos más szállás is fellelhető ajánlataink között. Amennyiben konkrét szálláshelyet keres, kérjük érdeklődjön a megadott elérhetőségek egyikén, vagy kérdezzen tőlünk közösségi oldalunkon vagy kérjen tőlünk árajánlatot az „Ajánlatkérés” menüpont alatt, hiszen szabad helyek függvényében nagy valószínűséggel fogjuk tudni biztosítani a kért szálláshelyet. Fontos információ, hogy a szállásdíjak sok esetben csak félpanziós ellátással vannak megadva, de a szálláshelyeken elérhető csak reggelis, teljes panziós, vagy akár all inclusive ellátás is. Ezekről az árakról kérjük szintén érdeklődjön elérhetőségeink valamelyikén.

Irodánk nem alkalmaz semmilyen foglalási díjat vagy más egyéb a szállások foglalásával kapcsolatos költséget!

Köthetek Önöknél baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, valamint sztornóbiztosítást?
A sztornóbiztosítás és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás fakultatívan köthető meg, azokat a szállásdíjak nem tartalmazzák.

Irodánk az EUB Biztosítóval együttműködve kínálja egyedi biztosítási csomagjait. A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás (BBP) irodánkban akár az utazás előtti napon is megköthető. A sztornóbiztosítást legkésőbb az indulás előtt 16 napig köthető meg.
További részletek és információk Biztosítás menüpont alatt olvashatók.

Mi az az sztornóbiztosítás (útlemondási biztosítás) ?
Ez a biztosítási forma előre nem látható okok – betegség, baleset, családban történt haláleset, stb. – miatti, az utas részéről történő elállás, illetve útmegszakítás – az út során történő betegség, baleset, családban történt haláleset stb. – miatti korábbi hazautazás esetén a "fel nem használt" éjszakák díjára nyújt fedezetet,  mely biztosítás a Kompasnál lefoglalt szállásokra, a kiadott részvételi jeggyel (voucher) együtt érvényes.

Milyen ütemezésben fizetendő a részvételi díj?
Az Utazási szerződésben, illetve a számlán szerepelő dinamika szerint rendezendő a részvételi díj, amely személyesen irodánkban készpénzzel, bankkáryával vagy akár otthonról banki átutalással is fizethető.  A hagyományos részvételi díjfizetés mértéke úgy alakul, hogy megrendeléskor a mindenkori részvételi díj  40%-a fizetendő előlegként, míg a fennmaradó 60% hátralék az utazás megkezdése előtt legkésőbb 30 nappal esedékes. Kérjük, hogy az aktuális részletek befizetési határidejét szíveskedjenek betartani, mert azok határidőre történő befizetéséről külön tájékoztatót vagy értesítést nem küldünk.
Kérjük, hogy az idevonatkozó további fontos információkat szíveskedjenek elolvasni Általános Utazási Feltételeinkben.
 
Rendelkeznek Önök vagyoni biztosítékkal?
Természetesen! A vagyoni biztosítékot nyújtó szervezet az Európai Utazási Biztosító Zrt. (1132 Budapest, Váci út 36-38., tel: 06 1 452 3580, fax: 06 1 452 3312), kötvényszámunk: 28309 - KE - 01/2017. A vagyoni biztosíték pénzügyi fedezetet nyújt az utazáskor szükséghelyzetbe került utasok érdekében történő intézkedések és a kényszerű tartózkodás költségeinek fedezésére, valamit az előleg, illetve a részvételi díj visszafizetésére. A biztosítás területi hatálya a világ összes államának területére kiterjed.

 

Amennyiben valamely felmerülő kérdésére oldalunkon nem kapott vagy nem talált információt, kérjük keresse fel irodánk munkatársait, akik készségesen állnak rendelkezésükre, bármilyen kérdésük felmerül.