Szlovén tengerpart - Szlovénia

{{dataItem.MinPrice | forint}} FT-tól {{dataItem.MinPrice | forint}} {{dataItem.DiscountPrice | forint}} FT-tól

{{dataItem.Name}}

    |

{{dataItem.CountryName}}
{{dataItem.RegionName}} / {{dataItem.CityName}}
{{dataItem.Class}}
{{dataItem.Boards}}


Fontos tudnivalók: Szlovén tengerpart


A 46,6 kilométer hosszú szlovén tengerpart mellet elhelyezkedő Piran, Izola és Koper városok középkori arculattal fogadják a látogatókat.

Koperről azt mondják, hogy történelmi városmagjával az Isztriai-félsziget északi részének leglátványosabb része.

Izola gazdag halászhagyománnyal rendelkező tengerparti város. Az idegenforgalom a település déli peremére, a stranddal, szállodákkal és éttermekkel átszőtt Simonov öbölre összpontosul.

Piran, az ősrégi kikötőváros, teljes egészében kulturális-történelmi műemlékvédelmi felügyelet alatt áll. Megőrizte a szűk utcákat és a szorosan egymáshoz illeszkedő házakat, amelyek a tengerparttól lépcsőzetesen emelkednek a domboldal csúcsa felé, jellegzetes mediterrán hangulatot kölcsönözve a környezetnek.

A leghosszabb idegenforgalmi hagyománnyal Portorož dicsekedhet. A város kényelmes szállodákkal, korszerű medencékkel, változatos kínálatot nyújtó éttermekkel és rendezvényekkel egyben kedvelt kongresszusi központ is. A közelben van a hrastovljei Szentháromság temploma, mely a 13. században épült kicsiny román stílusú templom. A templomot a dalmáciai Johhanes de Castua által 1490 körül festett, a templom teljes belső falfelületét beborító freskók teszik nevezetessé. A templom egy kicsi (hossza 11,7 m szélessége 6,05 m) 3 hajós épület.

Az utolsó település, Sečovlje mindössze 1,5 km-re fekszik a horvát határtól. Az itteni lakosok mintegy 700 éve foglalkoznak sólepárlással.