Főoldal / Fontos tudnivalók / GY.I.K.

Fontos tudnivalók / GY.I.K.

 

Mit jelentenek az ártáblázatokban az alábbi jelölések?

1/2: egy darab kétágyas szoba, melyben az ágy lehet franciaágyas vagy különágyas is

1/2+1: egy darab kétágyas (főágy) szobát jelent, mely pótágyazható egy személyre. A főágy lehet franciaágyas vagy különágyas is. A pótágy általában kihúzható fotelágy és sok esetben csak 12 éves korig vehető igénybe. Erről információkat az ártáblázatokban talál.

1/2+2: egy darab kétágyas (főágy) szobát jelent, mely pótágyazható két személyre. A főágy lehet franciaágyas vagy különágyas is. A pótágy általában kihúzható fotelágy és sok esetben csak 12 éves korig vehető igénybe. Erről információkat az ártáblázatokban talál. Sok esetben a pótágy vagy két gyermek vagy egy felnőtt részére érhető el.

1/4: egy darab szobát jelent 4 főre, vagyis 4 főre főágyas elhelyezéssel. Az ágyak típusa: vagy 2 db franciaágy, vagy 4 db különágy, esetleg ezek kombinációja. Az esetek többségében a jelölés kettő külön kétágyas szobát jelent, melyek egy összekötő ajtóval összenyithatók, tehát a szobák között a közvetlen átjárás biztosítható.

Foglalás előtt kérjük érdeklődjön a szoba pontos típusáról, amennyiben esetleg erről honlapunkon nem áll rendelkezésre kellő információ. Köszönjük.

 

Minden elérhető szálláshelyük fel van töltve a weboldaldra?

A weboldalunkon feltüntetett szálláshelyeken kívül számos más szálláshely is fellelhető ajánlataink között. Amennyiben konkrét szálláshelyet keres, kérjük érdeklődjön a megadott elérhetőségek egyikén, hiszen szabad helyek függvényében nagy valószínűséggel fogjuk tudni biztosítani a kért szálláshelyet. Fontos információ, hogy a szállsádíjak sok esetben csak félpanziós ellátással vannak megadva, de a szálláshelyeken elérhető csak reggelis, teljes, vagy akár all inclusive ellátás is. Ezekről az árakról kérjük szintén érdeklődjön elérhetőségeink valamelyikén.

 

A megadott szállásdíjak az üdülőhelyi díjat tartalmazzák?

Szálláshelyeink 2017.01.01-től érvényes árainál minden szálláshelynél feltüntetjük, hogy az ár tartalmazza-e az üdülőhelyi díjat (másnéven idegenforgalmi adót). Amennyiben azon felül fizetendő, úgy /fő/éjszakára vonatkozik és általában 12 éves kor felett fizetendő a szállásdíjjal együtt.  Kivételes esetekben az üdülőhelyi díjat a helyszínen kell kifizetni. Néhány szálláshely esetén külön felszámolnak regisztráció/bejelentkezési díjat, melyet sok esetben a helyszínen fizetendő és /fő-re vonatkozik. 

Irodánk nem alkalmaz semmilyen foglalási díjat vagy más egyéb a szállások foglalásával kapcsolatos költséget!

 

Miért vannak áthúzva a szállásdíjak, illetve milyen akciót jelentenek a pirossal írt árak?

Egyes esetekben egyedi akciók (például First Minute) miatt lehetnek feltűntetve pirossal írt árak, mely árak szintén  a már kedvezménnnyel csökkentett, épp aktuálius árat jelölik.  Az ilyen jellegő kedvezményekre speciális fizetési feltételek vonatkozhatnak, erről a szálloda lírásánál külön adunk információt.

 

Köthetek Önöknél baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, valamint sztornóbiztosítást?

A sztornóbiztosítás és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás fakultatívan köthető meg, azokat a szállásdíjak nem tartalmazzák.

Irodánk az EUB Biztosítóval együttműködve kínálja egyedi biztosítási csomagjait. A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás (BBP) irodánkban akár az utazás előtti napon is megköthető. A sztornóbiztosítást legkésőbb az indulás előtt 16 napig köthető meg.
További részletek és információk Biztosítás menüpont alatt olvashatók.


Mi az az sztornóbiztosítás (útlemondási biztosítás) ?

Ez a biztosítási forma előre nem látható okok – betegség, baleset, családban történt haláleset, stb. – miatti, az utas részéről történő elállás, illetve útmegszakítás – az út során történő betegség, baleset, családban történt haláleset stb. – miatti korábbi hazautazás esetén a "fel nem használt" éjszakák díjára nyújt fedezetet,  mely biztosítás a Kompasnál lefoglalt szállásokra, a kiadott részvételi jeggyel (voucher) együtt érvényes.

 

Hogyan foglalhatok on-line?

Amennyiben Ön meg kívánja rendelni valamely szálláshelyet a honlapunkról, nem kell mást tennie, mint a kezdőoldalon található Foglalás menüpont alatti nyomtatványt kitölve elküldeni részünkre. Ezt követően irodánk munkatársai a megadott elérhetőségek egyikén felveszik Önnel a kapcsolatot egy rövid egyeztetésre, és e-mailben aláírásra elküldik Önnek az Utazási Szerződést, az Általános Utazási Feltételeket, valamint egy ÁFA nyilatkozatot, amelyeket Önnek az aláírást követően vissza kell küldenie részünkre.
Levelünkben elküldjük az adott kedvezményekkel csökkentett részvételi díjat tartalmazó számlát is, amely után Ön egyszerűen és gyorsan, készpénzbefizetéssel vagy banki átutalással rendezheti a számlát.
A hátralék beérkezését vagy befizetését követően irodánk postai úton, ajánlott levélként juttatja el az utazáshoz szükséges részvételi jegyet (voucher), amellyel jelentkezhet szálláshelyén és átveheti a lefoglalt szobát vagy apartmant.
Természetesen lehetőség van személyes ügyintézésre is, ez esetben szeretettel várjuk Önt budapesti irodánkban a Rákóczi út 14. szám alatt.

 

Milyen ütemezésben fizetendő a részvételi díj?

Az Utazási szerződésben, illetve a számlán szerepelő dinamika szerint rendezendő a részvételi díj, amely személyesen irodánkban készpénzzel, bankkáryával vagy akár otthonról banki átutalással is fizethető.  A hagyományos részvételi díjfizetés mértéke úgy alakul, hogy megrendeléskor a mindenkori részvételi díj  40%-a fizetendő előlegként, míg a fennmaradó 60% hátralék az utazás megkezdése előtt legkésőbb 30 nappal esedékes. Kérjük, hogy az aktuális részletek befizetési határidejét szíveskedjenek betartani, mert azok határidőre történő befizetéséről külön tájékoztatót vagy értesítést nem küldünk.
Kérjük, hogy az idevonatkozó további fontos információkat szíveskedjenek elolvasni Általános Utazási Feltételeinkben.

Amennyiben valamely felmerülő kérdésére oldalunkon nem kapott vagy nem talált információt, kérjük keresse fel irodánk munkatársait, akik készségesen állnak rendelkezésükre mindenben.

 

Rendelkeznek Önök vagyoni biztosítékkal?

Természetesen! A vagyoni biztosítékot nyújtó szervezet az Európai Utazási Biztosító Zrt. (1132 Budapest, Váci út 36-38., tel: 06 1 452 3580, fax: 06 1 452 3312), kötvényszámunk: 28309 - KE - 01/2017. A vagyoni biztosíték pénzügyi fedezetet nyújt az utazáskor szükséghelyzetbe került utasok érdekében történő intézkedések és a kényszerű tartózkodás költségeinek fedezésére, valamit az előleg, illetve a részvételi díj visszafizetésére. A biztosítás területi hatálya a világ összes államának területére kiterjed.

 

Köszönjük figyelmét!