Zadar - Horvátország

{{dataItem.MinPrice | forint}} FT-tól {{dataItem.MinPrice | forint}} {{dataItem.DiscountPrice | forint}} FT-tól

{{dataItem.Name}}

    |

{{dataItem.CountryName}}
{{dataItem.RegionName}} / {{dataItem.CityName}}
{{dataItem.Class}}
{{dataItem.Boards}}


Fontos tudnivalók: Zadar


Zadar ősi mediterrán város és kikötő. A városfalakkal és bástyákkal körülölelt, félszigeten fekvő óvárosát az új városrészével a város jelképeként szolgáló híd köti össze.

Óvárosa az ókorból, a középkorból és reneszánsz korából származó régészeti és műemléki kincsek tárháza. Minderről számos szakrális és építészeti műemléke – a Szent Donát templom, melyben minden nyáron a Zadari Zenei Estek programjainak dallamai csendülnek fel, a római Fórum a főtér közelében, a Kalelarga – a város leghosszabb és legszélesebb utcája, a Szent Anasztázia templom, a Régészeti Múzeum páratlan kincseivel, valamint számos más kulturális-történelmi örökség emléke – a városi kapu, Arsenal, templomok, múzeumok – tanúskodik.

A világ legszebb naplementéjével büszkélkedő városban gyönyörködjön a Tengeri orgona szimfóniáiban és a Nap üdvözlése városi installáció varázslatos fényjátékában a tengerjáróhajók újonnan kialakított kikötőjének közelében.

Zadar tekintélyes kulturális és gazdasági város, amely ugyan egész éven át kiváló hely, ám mégis csak nyáron tárja fel összes báját.