Bol - Horvátország

{{dataItem.MinPrice | forint}} FT-tól {{dataItem.MinPrice | forint}} {{dataItem.DiscountPrice | forint}} FT-tól

{{dataItem.Name}}

    |

{{dataItem.CountryName}}
{{dataItem.RegionName}} / {{dataItem.CityName}}
{{dataItem.Class}}
{{dataItem.Boards}}


Fontos tudnivalók: Bol


A 13 ezer lakosú, szőlők és olajfák szigetének is nevezett Brač Dalmácia legnagyobb szigete. Itt található a legmagasabb csúcs az Adriai-tengeren lévő szigetek közül, a 778 méteres Vidova Gora, ahonnan tiszta idő esetén az összes dalmát szigetet láthatjuk. Brač híres fehér márványáról, melyet a washingtoni Fehér ház építéséhez is használtak. A legtöbb horvát szigethez hasonlóan Brač is felejthetetlen élményt nyújt: élvezhetjük a kellemes napsütést, fürödhetünk a kristálytiszta tengerben, gyönyörködhetünk a természet ajándékaiban, és az őskortól itt maradt kulturális örökségekben.

 

A Boltól nyugatra fekvő Zlatni rat az Adria egyik legnagyobb és egyben legszebb természetes strandja. A tengerbe mint egy fél kilométernyi hosszan benyúló földnyelv az apró kavicsrétegek rárakódásától növekszik, alakját a szél és a hullámok irányától függően változtatva. Bol valódi paradicsom a szörfösöknek, a jó szél miatt, amely itt állandóan lengedez. 

A városmag mellett egy barokk nyári lak, egy kastély, egy plébániatemplom és egy kis terecske is van. Keleti oldalán, a Glavica félszigeten helyezkedik el a domokosrendi kolostor, Európa egyik legszebbike. Boltól csupán két órányi gyaloglásra két különleges értéket képviselő helyszín van - a pustinja Blaca (a 16. századi templom és kolostor) és a Zmajeva špilja (Sárkánybarlang - domborművekben gazdag és a glagolita papok egykori lakhelye).